Tuesday, May 30, 2006

tyttö-tomera

No joo, enpä kyllä uskonutkaan että kukaan tuohon edelliseen tajunnanvirtaani vastaisi. Nyt on sitten eka postaus nolla-kommenteilla.

Viimistä kouluviikkoa viedään, ja on ollut vähän pakko kiristää tahtia ja nostattaa opiskelumotivaatiota. Sunnuntaina kirjoitin viimeiset kaksi artikkeliani (kolumnin blogeista ja uutismaisen jutun kolmannen maailman lähestyvästä vanhuskriisistä. :p) Eilen viimeistelin portfolion ja lähetin sen tuutorilleni. 28 sivua yhteensä tästä koko projektista tuli kasaan :) Sunnuntai-iltana kuulin myös häiritsevän tiedon tentistä: en saakkaan pitää edellisen tenttini pistemääriä, vaan alusta aletaan. Eli taas on saatava 55 prosenttia oikein.

Onnittelen itseäni ripeästä toiminnasta. Heti juttujen lähetyksen jälkeen tartuin edelliseen koepaperiin ja aloin käydä kysymyksiä läpi yksi kerrallaan. Yritän löytää täydelliset vastaukset kaikkiin niihin, koska toinen tentti tulee kuulemma olemaan samantapainen. Toivotaan siis, että ainakin pari kysymystä ovat samoja tai samoista aiheista. Kätevästi etsin myös Wikipediasta tietoa Copenhagen consensuksesta, Washington consensuksesta, World Bankista, IMF:stä ja tärkeistä ekonomisista ajattelijoista. Koko oletushan tällä kurssilla on, että tietäisin prikulleen kyseisten organisaatioiden ja instituutioiden tarkoitusperät ja ekonomien näkökannat globalisaatioon... No, kun en vaan niitä oikein sattunut ekassa tentissä muistamaan. Hehee. Mitä tästä opimme? Luulavasti minä en ainakaan mitään, koska jätän aina asiat viimetinkaan. Olen kuitenkin päättänyt opiskella kunnolla tämän viikon!

Tosiaan. Enää 10 päivää jäljellä Hollantia. Eilen istuin pitkästä aikaa yläkerran possen luona useamman tunnin. Puhuttiin lähtemisestä ja siitä mitä kaikkea on tapahtunut. Kuunneltiin Katen Songs for little sister -cd:tä, jota kuunneltiin myös Simonin synttäreillä projektin alkupuolella. Ne juhlat tuntuvat olleen ikuisuus sitten... Jännää, että projektin ensimmäisenä kuukautena puhuttiin usein lähdöstä ja siitä miten se tulee olemaan vaikea ja haikea. Niin on lähtö hiipinyt kulman taakse jo.

Lukas lähtee ensimmäisenä. Tulevana sunnuntaina. Kate ja Simon heti perään tiistaina. Yläkerran possen kämppä tyhjenee siis ekaksi. Seuraavana taitavat olla Romanian tytöt ja Espikset. Sitten mie ja Eija lauantaina. Arthur, Yuki ja Luke taitavat olla viimeiset poistujat 13:na päivänä, koska he menevät Saksaan World Cupiin. Eli itketään siis monta päivää kun porukka pikkuhiljaa valuu omille teilleen... :(

Säästä vielä sen verran, että kaatosateet loppuivat onneksi. Tilalle tuli tämä perusmeininki, eli ensin paistaa puoli tuntia ja sitten taas sataa puoli tuntia. Ja tuulee ihan vitusti.

No, kai mie tätäkin aspektia Hollannista tulen joskus Suomessa kaipaamaan.

4 Comments:

At 31/5/06 09:55, Blogger Saara said...

Hopsansaa anna annanen,

minäpä vielä tännekin kommentin raapustan. Vastasin jo sun kommenttiin omassa blogissani, mutta sitten tulin ajatelleeksi, että molempi parempi :)

Kommentit on kyllä nasta juttu! Oikeastaan mä kaipaisin jotain keskustelufoorumia, missä vois jauhaa kavereiden kanssa. Kun blogeissa on aina vähän se, että vastaisko ja äh ja mikä aihe ja omaan vai toisen blogiin...

Huih, sun on kyllä pitänyt olla siellä kovin topakkana, hurjasti tuntuu olevan teksää opintojen suhteen. Toisenlaista oli kyllä meillä siellä Euroopan toisella laidalla. Vaan niinhän opinnotkin oli ihan eri aiheista.

Hassua kyllä, Slovakian aika tuntuu jo kovin kaukaiselta. Eikä siitä ole kuin kuukausi kun sieltä kotiuduin. Tuumin juuri reissua tällä viikolla kun kirjoitin Spottiin vikan osan Ahoj-palstaani.

Hei ja sellaista vielä tyttö tomera, että raapustahan Oulun osoitteesi mulle vaikka sähköpostilla, niin pistän osoitteenmuutoskortin postiin!

 
At 31/5/06 17:04, Anonymous Anonymous said...

Luettu tääkin...
Oulussa sataa edelleen, toista viikkoa jo suht putkeen. Koitas saada hommat kasaan!

Olli

 
At 1/6/06 11:10, Anonymous Anonymous said...

Hello siskosipuli!

Ku tuut kotiin niin soita!
Tehään jotain kivaa!?!?
-Mari

 
At 3/6/06 16:53, Anonymous Anonymous said...

Koitin tuossa mesetelläkin, muttet ollu ilmeisesti koneen äärellä...Kävästiin Luleåssa tänään Limun ja Goatsen kanssa tekemässä perinteinen "ostosmatka": kaikkea muuta tuli ostettua, muttei sitä mitä lähdettiin hakemaan. Nyt aletaan pikkuhiljaa alotteleen kaljottelua, illalla hotelliin katteleen mieleisiä abityttöjä! ;) Vähän kyllä pilas tunnelmaa kun hotellissa tuli esiintyjämuutos tälle illalle. Beats and Styles soittaa siellä tänään, alunperin olisi pitänyt olla Basic Element! Jumalauta olis kyllä ollut kehumisen aihetta jos Basic Elementin ois päässy näkeen...

Ja viikon päästä tuut sitten...Aika huonoon ajankohtaan sattu kyllä sulla tuo lento, missaat Englannin avausottelun fudiksen MM-kisoissa...Sinua olisi varmasti haluttanut kattoa se peli. ;) Koitahan tuoda auringonpaiste mukana Ouluun, pari viikkoa tullut vettä, kuten Olli tuossa sanoikin. Sunnuntaina nähdään sitten! :)

 

Post a Comment

<< Home