Monday, April 10, 2006

Amsterdamin seikkailu ja vip-kaljat jalkapallo-ottelussa

Perjantaiaamuna lähdettiin siis koulun järjestämälle ekskursiolle international ryhmämme kanssa. Aamupäivä hengailtiin Amsterdamin WTC-alueella ja tutustuttiin sellaiseen rakennusprojektiin. Iltapäivä vietettiin Almeressa, joka on rakennettu vuodesta 1981 lähtien, sillä vielä 30 vuotta sitten alue oli veden alla. No joo, ei ehkä maailman mielenkiintoisin päivän alku, mutta ilta oli tapahtumarikas! :D

Minä, Eija, Yuki, Simon, Kate, Marina ja Luke (eli sama posse joka oli Rotterdamissakin...) hypättiin Almeresta Amsterdamin junaan tavoitteena juhlia Amsterdamissa. Käppäiltiin parisen tuntia keskustan alueella ja yritettiin löytää hostelli, jossa olisi ollut seitsemän vapaata sänkyä. No. Ei löydetty. Koko kaupunki ilmeisesti tupaten täynnä matkailijoita. Käyttöön piti ottaa siis suunnitelma B. Hetken aloillamme istuttuamme ja muutamien oluiden ja savujen jälkeen päätimme yhteistuumin, että valvotaan koko yö ja hypätään ensimmäiseen junaan aamulla (klo 07:00). Siinä vaiheessa Eija päätti suunnata takaisin Tilburgiin, koska halusi tehdä seuraavana päivänä jotain muutakin kuin nukkua.

Loput menimme pizzalle ja sen jälkeen suuntasimme kaljapaikkaan. Kate oli aiemmin ollut Amsterdamissa sellaisessa blueskapakassa kuin Maloe Melo. Tyttö oli tuolloin kovasti ihastunut paikkaan ja niinpä päätimme löytää ko. paikan. Avulias baarimestari piirsi meille reitin karttaan.

Luke ja Yuki Amsterdamin kuppilassa.

Amsterdam on uskomattoman kaunis kaupunki yöllä. Kuljimme viiden valaistun kanaalin yli baarinetsintäretkellä. Kuviakin otin, mutta ne eivät tee oikeutta joten en niitä nyt laita. Löysimme perille ja tanssimme neljään asti. Mahtavuus.

Maloe Melon sulkeuduttua vaelsimme Amsterdamin kaduilla. Red light district oli kyllä näkemisen arvoinen (ja emo älä nyt hermostu...) kello viideltä aamulla. Kapeita kujia joissa puolipukeiset naiset esittelivät itseään pinkin lampun alla. Huih. Enpä voisi moista kuvitella Suomessa näkeväni. Kuuden jälkeen olimme juna-asemalla ja söin croissanttia. Suurin osa liikkeelläolevasta porukasta taisi olla työmatkalaisia. Me istuttiin asematunnelissa ihan räjähtäneen näkösinä. Junamatka meni uinaillessa ja olin kotona kello 09:00. Nukuin neljään. Mahtava reissu ja uusitaan piakkoin. Tosin seuraavalla kerralla varataan sängyt etukäteen niin voidaan nauttia Amsterdamista kaksi päivää.

Ankea aamu. Marina asematunnelissa.


Simon ja Kate. Unista.

Lauantai meni sitten levätessä, mutta sunnuntaina taas lipsahti. Koulu oli järjestänyt meille paikat press-aitioon jalkapallo-otteluun paikalliselle stadionille. Kaljatarjoilu oli ilmainen ja niinpä me luonnollisesti sitä hyödynnettiin. Huih. Sen jälkeen porukka kasaantui meille ja jatkettiin vielä Extaseen karaoke-iltaan. Ohessa muutama kuva sunnuntai-iltapaivasta.

Tänään koulussa väsytti sitten kunnolla.


Kaljojen jalkeen Lukasilla oli nalka.

Tom ja sen kaveri jonka nimea en nyt muista.

Tällä viikolla pitää tarttua itteä niskasta kiinni ja aloittaa lukeminen ihan tosissaan.
Tämä on lupaus.

4 Comments:

At 11/4/06 12:16, Anonymous Anonymous said...

Heiiiiiiiiiiii! Mieki viehdoin ja viimein pääsin tänne :) Olen mie täällä sinun sivuilla muutamaan otteeseen kävässy vilkuilemassa sinun menoa, mutta en ole kyennyt kommentoimaan vielä mitään - nyt sen teen, vaikkakin aika äkäsesti - kohta koululle Ensi-ilta Gaalan palaveriin. Jihuu!
Vaikutti ylihauskalta tuo teän Amsterdam-seikkailu. Hyvä ku olet siellä nyt käyny ennen ku met Tiinan kansssa tulemma niin voit näyttää meille kaikki mielenkiintosimmat kohteet :D Hihii.
Viikon päästä Ranskaan! Ja sitten nähdään!! *Pus* <3

 
At 11/4/06 14:38, Anonymous Anonymous said...

Terve kultsi!
Oon koko ajan seurannu reissuasi, mut ei ole tullu kommentoitua!
Damissa oli oikia meininki!!!!Kuulostaa siltä, et pessimismisi ennen matkaa oli taas turhaa (mitä sun pessimisti sielunsisaresi vanhempana neuvoikaan....?)!;)
Ihana et kaikki menee noin upeasti ja nauti joka hetkestä! Mut elä masennu ku lähdön aika lähenee, sillä mulla on ainaski sua jo täällä ikävä ja paljon suunnitelmia kesäksi!
Jatka samaa rataa ja muista Carpe Diem! Eijalle terkkuja myös valtaisasti!!! Kivaa jatkoa!! ;*

 
At 11/4/06 15:52, Anonymous Anonymous said...

Olli sanoo...

Vitsi kun kuullostaa kivalle teidän meno :) Tässähän tulee ihan huono omatunto kun ite on niin kunnollisena.
Korjattakoon se huomenna sitten.

"Nyt loppu juominen, sanoi Jamppa Tuominen..." käh käh ;)

 
At 12/4/06 20:54, Anonymous Anonymous said...

Pôô!
Meikä on kyllä liian laiska kommentoimaan. Vaikka tietty sun blogia usein luen. Päätinkin, että Suomesta sitten kommentoin kovin, niin se on helpompaa kun ei ole nettiaika kortilla. Kun etkôs säkin ole vaihdossa kolmisen kuukautta?

Oijoi, mukavalta kyllä meno siellä kuulostaa, ja niin ihanan paljon muita vaihtareita... Kivaa täälläkin on ollut, mutta jos toista kertaa vaihtoon lähtisin, niin harkitsisin matkakohdetta tarkemmin. Huh hah hei näitä sosialismin jälkiä jotka yhä on nähtävillä. Ja englantia jos täällä ei oikein lisää opi niin elekieltä sitten senkin edestä :)

Mukavaa pääsiäistä, hurjasti terkkuja!

 

Post a Comment

<< Home