Thursday, March 30, 2006

Myrskyhavaintoja ja myrskyn lailla elämääni tulleet ihmiset

Mikään ei ole niin ennalta-arvaamaton kuin Hollannin sää. Näin meille kerrottiin ja se todellakin pitää paikkansa.

Toissapäivänä kun lähdin koulusta oli taivas vaihtamassa väriä sinisestä harmaaseen. Poljin kauppaan ja pieniä pisaroita alkoi sadella. Tullessani ulos kaupasta, rämähti. Taivas löi salamaa ja vettä tuli ihan saavista kaatamalla. Siinä sitten seisoskelin kaupan katoksen alla varmaan 20 muun ihmisen kanssa ja odottelin sateen hiipumista. Mahtavaa. Ukkosta kesti kymmenisen minuuttia ja sitten se vaihtui tavalliseksi sateeksi. Uskaltauduin Gazelleni selkään ja lähdin polkemaan. Vettä sateli sen verran että kastuin. Pilvi liisi yläpuolella uskomattoman nopeaa vauhtia ja toisella puolella näkyi taas kirkkaan sininen taivas. Siinä autojen roiskiessa vettä päälleni minua nauratti. Varmaan pitivät ohikulkijat hulluna. Aivan uskomatonta että sää voi vaihtua 20 minuutissa sinisestä ukkosmyrskyyn ja taas takaisin.

Viimeiset päivät on siis sadellut aina välillä. Hassua, että koko ensimmäisen viikon aikana ei satanut pisaraakaan... Muuten lämpötila on kipuillut jo paikoin 15 asteeseen. Kohta varmaan lehdet pukkaavat puihin ja sitten minä laitan tänne kuvia kaupungista ja ympäristöstä.

Myrskyn lisäksi minua täällä ovat liikuttaneet ihmiset. Olen hehkuttanutkin jo sitä kuinka mukavaa porukkaa täällä on, mutta ajattelin uhrata vielä muutaman lauseen jokaiselle vaihtarille, jotta saatte tietää kuka kukin on.

Kämppiksemme ovat siis romanialaiset Alina ja Diana. Molemmat 22-vuotiaita. Tämä on Alinan ensimmäinen matka ulkomaille. Tyttö ei siis ole koskaan lähtenyt Romaniasta. Alina on kamalan herttainen ja aina hymyssä suin. Lisäksi tyttö tanssii kuin viimeistä päivää ja hyvin omintakeisella tyylillä :) Dianakin alkaa pikkuhiljaa tulla kuorestaan. Jonkunasteisia näkemyseroja meillä on, mutta muuten tullaan hyvin toimeen.

Yläkerran posse, jonka luona vietän varmaan enemmän aikaa kuin täällä kämpillä koostuu siis Katesta, Simonista ja Lukasista. Kate on syntynyt Englannissa, mutta asunut yli kymmenen vuotta jo Ranskassa. Kate on semmoinen 21-vuotias hippityttö, joka tietää asioista huomattavasti enemmän kuin minä. Tytön musiikkimaku on myös aika tavanomaisesta poikkeava. Kuvitelkaa Ranskalainen nainen laulamassa haitarin tahtiin :D. Simon täytti siis 22 vuotta, on lähtöisin Etelä-Afrikasta, mutta on asunut myös yli 10 vuotta Englannissa. Soittaa kitaraa ja on huomioitteni mukaan intohimoinen jalkapallon ystävä. Ja herttainen poika muutenkin. Lukas on Slovakiasta ja pukeutuu toisinaan herrasmiesmäisesti. Lukasin yleistieto on myös kovaa tasoa, on kuulemma työskennellytkin Slovakialaisella TV-asemalla.

Seinänaapurissani asuvat siis neljä espanjatarta. Maite, Marina, Leticia ja Esther. Maite on älyttömän vilpitön ja suloinen, sanoo aina "it's a secret" ja kertoo päivänselviä asioita :) Marinan englanti on ehkä huonointa. Nyökkäilee kuitenkin aina kohteliaana kun hänelle jotain kerron. Muuten en ole vielä tyttöön ehtinyt tutustua. Leticia on samassa tuutoriryhmässäni ja nauraa koko ajan. Neitokainen on myös intohimoinen Beatles fani (ainakin niin olen ymmärtänyt). Esther puhuu neljää kieltä, eikä näytä yhtään espanjalaiselta. Hänen englanninkielen taitonsa on niin hyvä, että hänen kanssaan voi siis keskustella syvällisemminkin.

Vastapäisessä rakennuksessa asuvat Marie-Louise, Yuki ja Arthur. Marie-Louise on kotoisin Etelä-Afrikasta ja tytöllä taitaa olla rautainen yleissivistys. Tunnilla aina äänessä ja heittämässä kiperiä kysymyksiä luennoitsijoille. Pelottavaa. Yuki on siis Southamptonista eikä Lontoosta kuten aiemmassa kuvatekstissäni mainitsin. Tykkää tanssia baarissa samanlaista musiikkia kuin minä, eli R'n'B:tä. Ollaan suunniteltu että jostain pitäisi löytää kunnon baari jossa sitä enempi soitetaan. Arthur on Irlannista joten murteen ymmärtämisessä täytyy olla tarkkana. Arthur tykkää matkustella ja ilmeisesti aika paljon itsekseen vielä. Sitten meillä on vielä yksi vaihtari Southamptonista, Luke. Hänestä minulla ei valitettavasti ole paljoakaan kerrottavaa, sillä hän asuu toisessa kaupungissa ja koulun ulkopuolella ei ole tullut paljoa poristua.

Huih. Toivottavasti en unohtanut ketään. No tietysti meillä on vielä tuo Eija-tyttönen, mutta Eija ei olekaan uusi tuttavuus :)

6 Comments:

At 30/3/06 00:44, Blogger elefanttinainen said...

Niin, ja vielä.

Nyt kun sen kerran tuossa tekstissä unohdin mainita, olipa ihanaa että sain nuin paljon kommentteja viime postailuuni. Tuntuu niin turhalta kirjoittaa mitään kun ei edes tiä lukeeko näitä minun höpinöitä kukaan :)

Kommenttia siis kehiin vaan aina kun täällä käy vilkuilemassa.

Pus kaikille. Kohta alkaa jo ikävä tulla teitäkin :)

 
At 30/3/06 17:48, Anonymous Anonymous said...

"...eikä näytä yhtään espanjalaiselta. Hänen kanssaan voi siis keskustella syvällisemminkin." :D

Ei mutta mukava on ollu lueskella sinun turinoita ja kiva huomata että oot viihtyny, luen kyllä jatkossaki. Vähän oon kade että siellä on kevät jo niin pitkällä. Täällä Kokkolassa on takatalvi ja lunta tulee ku sieltä jostain. :(

Mutta matkailuhan se on mikä avartaa ;)

 
At 30/3/06 18:31, Anonymous Anonymous said...

Heh.

Ohop. En siis ihan tuota tarkottanut :D Siis Esther osaa niin hyvin englantia, että voi keskustella syvällisemminki.

 
At 30/3/06 18:42, Anonymous Anonymous said...

Haha, kiinnitin huomiota samaan kuin Raisa ja hihittelin. :D Mutta minun kokemusten mukaan espanjalaiset on todella ihania, avoimiä ja lämpimiä ihmisiä, ja vieraanvaraisia myös.

Oon kyllä niin onnellinen sinun puolesta että viihdyt noin hyvin ja että siellä on mahtavaa porukkaa! Se on hieno tunne kun tajuaa että alkupaniikki on haihtunut ja niin sitä vaan elelee normaalielämää mailla vierahilla. Tai no, niin normaalia kuin vaihtarielämä nyt voi olla. :P

Onko se muuten niin että niistä hamppubaareista ei saa alkoholia ollenkaan? Heh, varmaan on kyllä omituista kun porukka ympärillä vetää ruohoa kuin röökiä ikään.

Tulin tänään Kemiin ja terassikeleistä ei kyllä tietoakaan vaikka aurinko paistaakin. Nauti siis kevään tuulahduksista, täällä niitä saadaan odotella vielä kotvan!

 
At 30/3/06 21:10, Anonymous Anonymous said...

:D

Tahaton rasistikommenttini herätti niin suurta hilpeyttä myös itsessäni, että päätin muokata tekstin inhimillisempään muotoon.

Korjattu on. :)

 
At 31/3/06 21:55, Anonymous Anonymous said...

Halusinpas vielä sanoa että ihana kun laitoit noita ihmisten esittelyitä, tekee sinun seikkailujen seuraamisesta vielä eläväisempää kun saa alusta asti tutustua myös tyyppeihin kenen kanssa elämäsi siellä jaat! Vietähän uusi hauska vaihtariviikonloppu, ja pidä kivaa Rotterdamissa!

 

Post a Comment

<< Home