Friday, March 17, 2006

Hollannin pyhät lehmät

Olis niin paljon kerrottavaa, mutta liian vähän aikaa koska illalla on juhlat ja minun täytyy suihkuun hypätä ennen sitä!

Saatiin pyörät :D Helpottui matkanteko huomattavasti. Minun pyörä on tosi sulonen oliivinvihreä mummomalli. Kuvaa ei vielä liitteenä. Mutta huomenna otan kuvan siitä kun on vielä valoisaa. Täällä pyöräilijät on kuninkaita ja kävelijät pohjasakkaa. Ihana opettajamme Richard sanoikin että pyöräilijät ovat hollannin pyhiä lehmiä. Pyöräilijöitä väistetään. Pyörätiet on todella hyviä ja ihan kaikki pyöräilee kaupungilla. Ja ihan helvetinmoista vauhtia. Pyörätiet on ihan autotien vieressä ja autot vain suhahtelee ohi. Vähän välillä hirvittää, mutta eiköhän siihenki totu. Aika hyvin tähän menoon on jo päässyt mukaan, eikä paskaset lattiatkaan enää häiritse.

Ollaan tutustuttu jo vähän paremmin tähän vaihtariporukkaan kun koulua on käyty pari päivää ja kylästelty hieman muitten kämpissä. Asutaan kaikki vaihtarit täällä Stappegoorwegillä, joten matka ei ole pitkä ja kavereita löytyy läheltä. Käytiin eilen pikavisiitillä seinänaapurieni luona. Siellä asuu neljä ihanaa ja iloista espanjalaistyttöä. Illalla istuksittiin sitten yläkerrassa Katen, Simonin ja Lukasin kämpillä ja juotiin viiniä. Täällä on tosi monikulttuurista porukkaa. Kate on Englantilaisyntyinen ranskatar, Simon on syntynyt Etelä-Afrikassa mutta opiskelee Lontoossa ja Lukas on Slovakiasta. Lukeminen on jäänyt hieman vähälle siis tutustellessa ihmisiin ja ympäristöön. Eikä tilanne parane tänäänkään koska lähdetään porukalla kaupunkiin johonkin pubiin istumaan ja olustelemaan.

Huomenna pyhitän koko darrapäivän sitten lukemiselle. Heh, olenhan jo sivulla 9 ja kirjassa on tosiaan se 180 sivua... :/ Ja laitan kuveja sitten siinä lukemisen välissä.

Nyt pitää rientää.

2 Comments:

At 17/3/06 23:16, Anonymous Anonymous said...

Eikös vain totukin äkkiä kaikenlaiseen mitä ei kotona vois sietää. :) Ja vaikka kouluhommat täytyy tietysti hoitaa jo ovareiden takia, ni muista kummiski että opiskella ehtii kotonakin, mut aika siellä on ainutlaatuista! Yritä siis olla liikaa stressaamatta lukemisista ja mene hyvillä mielin mukaan rientoihin. :)

 
At 18/3/06 15:11, Anonymous Anonymous said...

Hyvä että olet päässyt perille :) Toivottavasti siellä on jo lämmintä.. tuun viikon päästä sinne melkeen naapuriin ja toivottavasti eroon tästä Oulun loskasta. Hyvejä päiviä säde.. ham.

 

Post a Comment

<< Home